Nova Terra Health Food Moringa producten

Wat is Moringa?

De moringaboom (Moringa oleifera) komt oorspronkelijk uit India, waar hij aan de voet van de Himalaya groeit. Het is voor de Indiërs altijd al een belangrijke boom geweest. In de Veda teksten, 5000 jaar geleden opgeschreven, wordt hij al genoemd. Volgens de traditionele Ayurvedische geneeskunde kunnen de verschillende delen van deze boom meer dan 300 ziektes genezen. Niet alleen in Azië maar ook in Afrika wordt moringa al heel lang, volgens oude tradities, als voedingssupplement gegeven aan zieke mensen.
Tegenwoordig wordt de boom op vele plekken in de tropen gecultiveerd. Moringa oleifera wordt gezien als een van de meest bruikbare bomen ter wereld. Moringa wordt ook wel “wonderboom”, “Elixerboom“ of “het medicijnkastje van moeder natuur” genoemd omdat alle delen van de moringaboom kunnen worden gebruikt als voedsel en geneesmiddel. Moringa zit bomvol met voedingsstoffen waaronder calcium, chloride, chroom, koper, fluor, ijzer, mangaan, magnesium, molybdeen, fosfor, kalium, seleen, zwavel en zink, vitaminen A, B, B1, B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur, vitamine C, vitamine D, vitamine K, en vitamine E.

Onze Moringa-producten

Moringa capsules – 120 stuks

PRODUCTBESCHRIJVING

De capsules van Grenera bestaan uit plantaardige cellulose gevuld met 100% natuurlijke moringa. De tabletten bestaan uit Moringapoeder die bij elkaar wordt gehouden met behulp van Arabische gom. Moringa wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen, in tegenstelling tot de voedingsstoffen in synthetische voedingssupplementen. Uit onderzoek is gebleken dat van gefabriceerde voedingssupplementen minder dan 10% door het lichaam wordt opgenomen. Met uitzondering van tafelzout, ziet het lichaam geïsoleerde mineralen als niet-lichaamseigen substanties en absorbeert de voedingsstoffen derhalve slechts in beperkte mate, waardoor er vele bijwerkingen zijn. Bovendien neemt het menselijke lichaam vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen slechts goed tot zich mits tegelijkertijd ingenomen. Het beste is om voedingsstoffen te gebruiken uit eenzelfde natuurlijke bron.

Een potje capsules of tabletten bevat 120 stuks. Iedere capsule/tablet bevat 500 mg moringapoeder.
De dagelijkse aanbevolen dosis is tweemaal daags twee capsules/tabletten, bij voorkeur in te nemen bij het ontbijt en de lunch.

Moringapoeder – 240 gr

PRODUCTBESCHRIJVING

Moringa bladeren vormen het meest voedzame deel van de Moringa Oleifera boom. Moringa-bladpoeder bevat 90 verschillende voedingsstoffen, waaronder 46 antioxidanten. Moringapoeder is één van de rijkste bronnen van natuurlijke ijzer en calcium. Moringapoeder wordt beschouwd als een natuurlijke multivitamine. Moringapoeder is al eeuwen bekend vanuit de traditionele Indiase geneeskunde Ayurveda. De moringa-bladpoeder van Grenera is zeer fijn gemalen en kan worden toegevoegd aan yoghurt , soep, saladedressing, groenten, en andere etenswaar. De moringabladeren worden direct na de oogst in de schaduw gedroogd. De moringapoeder van Grenera wordt hygiënisch bereid en verpakt. Moringapoeder lijkt bij regelmatig gebruik een langdurige energieboost te geven.

Onze rauwe moringapoeder biedt u een maniert om een aanzienlijke hoeveelheid moringa aan uw dieet toe te voegen. De poeder is onversneden. Er zijn ook geen smaakstoffen aan de poeder toegevoegd. De Moringapoeder van Grenera bestaat uit 100% puur moringablad.

Moringaolie – 100 ml

PRODUCTBESCHRIJVING

Moringaolie, die geperst wordt uit de zaden van de moringaboom, kent vele toepassingsmogelijkheden voor zowel in- als uitwendig gebruik. De moringaolie die Levith Health Products verkoopt is koud geperst zodat alle voedingsstoffen uit de zaden behouden blijven.

Huidverzorging
Moringaolie is heel verzorgend en verzachtend voor de huid door de grote hoeveelheden vetzuren, waaronder palmitinezuur, oliezuur en linolzuur, en vitamines A and C. Het zuivert de huid, reguleert de afscheiding van talg, en gaat een vermoeide huid tegen. Bij regelmatig gebruik geneest het puistjes en acne. Het vermindert mee-eters, ongeacht bij welk huidtype die voorkomen. Het verkleint grove poriën en houdt de huid gezond en stralend. De antioxidanten en nutriënten in moringaolie gaan het effect van vrije radicalen in de huid tegen en tevens de schade door milieuvervuiling: het vervaagt rimpels en voorkomt dat de gezichtsspieren uitzakken.

Massageolie (ook voor baby’s)
Moringaolie is licht en smeert heel makkelijk uit. De verzorgende en verzachtende kwaliteiten van de olie maken die heel geschikt om als massageolie gebruikt te worden, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby’s. Een babymassage werkt heel kalmerend en is een goed manier om u baby na een badje en/of voor het naar bed gaan tot rust te brengen. Een massage met moringaolie voorkomt krampjes en zo die er al zijn, wordt de pijn verlicht, de doorbloeding wordt bevorderd en babymassage stimuleert de neurologische ontwikkeling van uw kindje.

Bruiningsolie
Moringa bevat veel koper en calcium en deze belangrijke nutriënten helpen een mooie gebruinde huid te krijgen en/of te behouden.

Haarverzorging
Net als olijfolie kan moringaolie goed gebruikt worden om het haar en de hoofdhuid schoon te maken. Het is tevens een moisturizer voor de hoofdhuid. Masseer de moringaolie in nat haar en spoel het daarna goed uit. Zo eenvoudig is het.

Eerste hulp

Moringaolie is antiseptisch en ontstekingsremmend en helpt bij het genezen van kleine huidproblemen zoals snij-, brand- en schaafwonden, bloeduitstortingen, insectenbeten en huiduitslag. Het kan exceem en psoriasis genezen.

N.B. Bewaar de olie op kamertemperatuur. Doordat moringaolie ongeraffineerd is en extreem rijk aan essentiële vetzuren, kan deze stollen of kristallen vormen als ze koel bewaard wordt. Mocht dit onverhoopt gebeuren, laat de olie dan langzaam weer warm worden. (Zet de olie in een bakje warm water, of houd het flesje even onder de warme kraan.) De olie neemt dan weer haar normale vloeibare vorm aan. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de olie.

Moringazaad – 100 zaden per zak

PRODUCTBESCHRIJVING

Rustig aan met Moringazaad
De smaak van Moringazaden is in eerste instantie zoetig, maar de zaden hebben een bittere nasmaak. Moringazaad is heel rijk aan vitamines en mineralen, en heeft een zeer ontgiftende werking. Let wel: Het lichaam reageert heel sterk op op moringazaad. Neem vooral nooit te veel zaden in één keer. 1 tot 3 zaden per dag lijkt een gepaste hoeveelheid.

Hoe kun je moringazaad eten?
Voor gebruik dien je eerst het Moringazaad te pellen. Je houdt dan een klein wit zaadje over. Je kunt dit zaadje rauw eten door het goed fijn te kauwen en dan door te slikken. Om te bittere smaak enigszins te maskeren, is het handig om hier water bij te drinken. Je kunt Moringazaad ook in een beetje olie laten “poppen”, net zoals popcorn. Ook in dit geval geldt: eet slechts een paar zaden per dag. Je kunt de zaadjes ook koken, ze toevoegen aan soep, groente of sauzen. Ook is het mogelijk om de zaadjes malen en toevoegen aan brood- of cakemeel.

Hoe kun je moringazaad het beste bewaren?
Het moringazaad wordt geleverd in een hersluitbare zak. Bewaar het zaad daarin, op een droge plaats, op kamertemperatuur. Leg het zaad niet in de koelkast en vries het niet in. Als het zaad nat wordt, gaat het ontkiemen. Als je het zaad te sterk koelt of invriest, gaat het dood.

Moringathee naturel – 20 theezakjes

PRODUCTBESCHRIJVING

Ook alle theeën zijn 100% natuurlijk. Ieder doosje bevat 20 apart ingepakte theezakjes. De basis is gemalen moringa-bladeren, bij elkaar gehouden met behulp van maïsmeel. Hieraan worden stukjes gember, citroenschil etc. toegevoegd om de verschillende smaken te bewerkstelligen.

Ook verkrijgbaar:

 • Moringa groene thee

 • Moringa appel/kaneel thee

 • Moringa aardbeien thee

 • Moringa muntthee

Hoe kun je Moringa gebruiken?

Onze Moringapoeder kun je:

 • Over een warme maaltijd strooien.
 • Zetten als thee.
 • Door de muesli.
 • Over een salade.
 • Door een dressing.

Moringa recepten

Goede eigenschappen en toepassingen

 • Geconcentreerde multivitamine- en mineralenbron.

 • Versterkt als breed werkend voedingssupplement de afweer.

 • Ondersteunt herstel van door de Borrelia aangetast bind- kraakbeen- en hersenweefsel. 

 • Verbetert zuurstoftransport.

 • Verbetert mentale functies.

 • Brengt verzachting bij reumatische pijnen en artritis.

 • Heeft volgens onderzoek ook een positieve invloed op tumoren (verbetert celstructuur) en bij diabetes (reguleert bloedsuikerspiegel). 

 • Moringa geeft een gezond gevoel en levert energie.

 • Verhoogt de natuurlijke weerstand en stimuleert het metabolisme.

 • Verbetert het uithoudingsvermogen.

 • Vermindert vet, terwijl spieren worden opgebouwd.

 • Zorgt voor snel spierherstel na lichamelijke inspanning.

 • Zorgt voor gezonde botten, tanden, huid, haar en nagels.

 • Verhindert schade aan cellulaire en subcellulaire structuren en functies.

 • Verjongt het lichaam op cellulair niveau.

 • Draagt bij aan een goed gezichtsvermogen en heeft een beschermende werking voor sommige oogziekten, zoals leeftijdgebonden macula degeneratie (LMD) en staar. 

 • Draagt bij aan een goed cholesterolgehalte.

 • Helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen. 

 • Verbetert lever- en nierfuncties.

 • Verbetert de spijsvertering.

 • Verbetert het immuunsysteem van het lichaam.

 • Verbetert de bloedcirculatie en reguleert de bloeddruk.

Voedingswaarde

Er zijn meer dan 46 antioxidanten en 36 ontstekingsremmende verbindingen van nature in de Moringa Oleifera plant aanwezig. Dit is waarom mensen Moringa Oleifera als de beste natuurlijke bron van antioxidanten zien. 

Antioxidanten

vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine K, vitamine B (Choline), vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), vitamine B6, alanine, alfa-caroteen, arginine, beta-caroteen , Beta-sitosterol, caffeoylquinic zuur, campesterol, carotenoïden, chlorofyl, chroom, delta-5-avenasterol, delta-7-avenasterol, glutathion, histidine, indoolazijnzuur, indoleacetonitrile, kaempferol, leucine, luteïne, methionine, myristine-zuur, palmitinezuur-zuur, prolamine, aminozuur proline, quercetine, rutine, selenium, threonine, tryptofaan, xanthines, xanthofyl, zeatine, zeaxanthine, zink. 

Ontstekingsremmende verbindingen

vitamine A, vitamine B1 (thiamine), vitamine C, vitamine E, arginine, beta-sitosterol, caffeoylquinic zuur, calcium, chlorofyl, koper, cystine, omega 3, omega 6 en omega 9, vezels, glutathion, histidine, indoolazijnzuur , indoleacetonitrile, isoleucine, kaempferol, leucine, magnesium, oliezuur-zuur, fenylalanine, kalium, quercetine, rutine, selenium, stigma sterol, zwavel, tryptofaan, tyrosine, zeatine, zink