FAQ items aan het laden...

Infrarood panelen

Home/Infrarood panelen
Infrarood panelen2018-12-15T09:36:09+00:00

Nova Terra Energy representeert de Therm IQ infrarood panelen

ThermIQ’s missie is om “Comfortabele warmte te brengen, daar waar het gewenst is en dat op de meest gezonde en milieubewuste manier realiseren”. Voor Nova Terra Energy een zeer goede beweegreden om de ThermIQ infrarood panelen te vertegenwoordigen. Het past volledig in onze visie.

Met de ThermIQ infraroodverwarming kunt u uw huis, kantoor of praktijk zuinig en comfortabel verwarmen. Infraroodverwarming werkt op elektriciteit, wat duurzaam kan worden opgewekt. Door intelligente sturing geeft het alleen warmte waar u het nodig hebt. Zo gebruikt u minder energie, wat weer goed is voor het milieu.

Infrarood panelen brengen warmte over door middel van straling. Dit zorgt voor een duurzame en prettige temperatuurverdeling. Onze infrarood panelen onderscheiden zich door veel lagere energiekosten, geen onderhoudskosten, een lange levensduur (30 jaar) en gebruiksgemak.

In tegenstelling tot traditionele systemen, die warmte transporteren via de lucht, verwarmen de infrarood panelen álle materie in een ruimte. Dit voorkomt beweging van lucht, wat goed is voor mensen met astma of een allergie. Daarnaast zijn onze panelen goed voor mensen met reuma, doden ze schimmels en weren ze bacteriën. De infrarood panelen bieden een kostenbesparing van minimaal 30% op uw energierekening.

Over infrarood warmtepanelen

Infraroodverwarming in een vertrek verwarmt dit op dezelfde manier als de zon onze planeet verwarmt. Dit wordt gedaan door infraroodstraling. Deze straling voelen wij, als die van de zon komt, als zonnestralen. Infraroodpanelen kunnen dezelfde vorm van straling opwekken als de zon. Deze straling wordt opgewekt met behulp van elektriciteit.
In tegenstelling tot traditionele verwarmingsbronnen zoals als een radiator heeft een infraroodpaneel geen lucht nodig om een vertrek of een bedrijfsruimte te verwarmen. De warmte die het paneel uitstraalt dringt praktisch zonder verlies door de lucht en verwarmt de objecten die ze raakt.
Deze objecten slaan de warmte op en geven die gelijkmatig af in de ruimte. Hierdoor wordt de deze op een behaaglijke manier verwarmd. Deze warmte is vergelijkbaar met een openhaard als verwarming, alleen dan zonder hout – maar wél met veel een hoger rendement.

Zonnewarmte is in feite een vorm van straling die infrarood wordt genoemd. Deze straling is dezelfde straling als de warmte die wij voelen van een vuur of kachel. Op een koude winterse dag is infraroodstraling goed te merken. De buitentemperatuur is dan een stuk lager dan je voelt wanneer je in de zon staat. Dat is nu de warmte van de infraroodstraling. Hetzelfde principe geldt ook voor de zomer, maar dan omgekeerd. Want wanneer het flink warm is en je in de schaduw zit, bereikt de infraroodstraling je niet direct – en is daardoor een stuk zwakker. En daardoor brengt schaduw dus verkoeling!

Infraroodwarmte van de zon overbrugt de afstand van de zon naar de aarde zonder dat hierbij noemenswaardig verlies optreedt. Wanneer infrarood een object raakt, neemt dit object een deel van de straling op en wordt warm. Infraroodpanelen werken volgens hetzelfde principe.

Een verwarmde omgeving wordt vaak als prettig ervaren. Objecten die in een verwarmde ruimte aanwezig zijn hebben dezelfde temperatuur als de omgeving. Bij gebruikmaking van traditionele verwarming wordt de lucht even warm als de objecten in de ruimte. De lucht wordt namelijk gebruikt om de warmte over te dragen.

Met een infraroodpaneel wordt de lucht niet gebruikt om de ruimte te verwarmen, maar worden de objecten door de straling verwarmd. Hierdoor kan een omgeving met een koelere lucht toch hetzelfde warmte-effect geven. Er wordt dus al energie bespaard door de lucht niet overal te verwarmen.

Infraroodpanelen hebben de volgende voordelen en pluspunten ten opzichte van radiatorverwarming:

 • Minder verlies dankzij het verwarmen van de omgeving in plaats van de aanwezige lucht.
 • Droge muren.
 • Schimmel-  en/of condensvorming wordt tegengegaan.
 • Een betere balans in luchtvochtigheid.
 • Er vindt geen stofcirculatie plaats.
 • Heilzame uitwerking op de gezondheid: Infrarood energie is méér dan een comfortabele verwarmingsbron. De gunstige invloed op de algemene gezondheid maakt Infraroodpanelen uiterst geschikt voor ziekenhuizen, spa en sportcentra Lees meer

Het assortiment

De infrarood verwarmingselementen zijn standaard verkrijgbaar in 4 afmetingen. Ze zijn uitgerust met een aluminium frame. Dit geeft de verwarmingspanelen de uitstraling die ze verdienen. De infraroodpanelen zijn slank, licht en eenvoudig te monteren.

Afmetingen
De infrarood verwarmingspanelen zijn standaard verkrijgbaar in de afmetingen:
120 x 60 cm – groot | 120 x 30 cm – langwerpig
60  x 60 cm – vierkant | 80  x 30 cm – klein.

Materiaal
De panelen bestaan uit een aluminium lijst met veiligheidsglas. Dit glas is voorzien van een verfcoating aan de zichtzijde en een semiconductorcoating aan de achterkant.

Coating
De panelen leveren wij met een witte of zwarte coating, glanzend of gesatineerd. Daarnaast leveren we op aanvraag in een RAL-kleur naar keuze of met een speciale opdruk, zoals een logo of foto.

ThermIQ infrarood panelen groot 120×60 cm

Kleur: zwart
Glassoort: mat

Kleur: zwart
Glassoort: glans

Kleur: zwart
Glassoort: glans spiegel

Kleur: wit
Glassoort: mat

Kleur: wit
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: glans spiegel

ThermIQ infrarood panelen klein 80×30 cm

Kleur: zwart
Glassoort: mat

Kleur: zwart
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: mat

Kleur: wit
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: glans spiegel

ThermIQ infrarood panelen langwerpig 120×30 cm

Kleur: zwart
Glassoort: mat

Kleur: zwart
Glassoort: glans

Kleur: zwart
Glassoort: glans spiegel

Kleur: wit
Glassoort: mat

Kleur: wit
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: glans spiegel

ThermIQ infrarood panelen vierkant 60×60 cm

Kleur: zwart
Glassoort: mat

Kleur: zwart
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: mat

Kleur: wit
Glassoort: glans

Kleur: wit
Glassoort: glans spiegel

FAQ infraroodpanelen

Technische gegevens2018-12-15T09:18:24+00:00
TH12060  TH12030  TH06060 TH08030 
Afmeting  1193 x 593 x 35 mm 1193 x 296 x 35 mm 593 x 593 x 35 mm 793 x 296 x 35 mm
Behuizing  Aluminium profiel Aluminium profiel Aluminium profiel Aluminium profiel
Gewicht   11 kg 5 kg 5 kg 3 kg
Vermogen  1100 W 550 W 550 W 400 W
Spanning  230 VAC / 50-60Hz 230 VAC / 50-60Hz 230 VAC / 50-60Hz 230 VAC / 50-60Hz
Stroomverbruik  4,7 A 2,4 A 2,4 A 1,73 A
Verwarmingsbereik 20 tot 25 m2 10 tot 12 m2 10 tot 12 m2 6 tot 8 m2
Bereik Infraroodlicht  3,5 meter 3,0 meter 3,0 meter 3,0 meter
Bevestiging aan het plafond2018-12-15T09:18:50+00:00

Door de infraroodverwarming aan het plafond te bevestigen geniet u van het maximale rendement. Vanaf het plafond hebben de panelen namelijk het grootste bereik. De panelen kunt u eenvoudig in uw plafond inbouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om ze “vrijhangend” onder uw plafond te bevestigen.

De panelen kunnen in dezelfde kleur als uw plafond gecoat worden. Hierdoor vallen uw verwarmingselementen nauwelijks nog op.

Bevestiging aan de wand2018-12-15T09:19:19+00:00

Het bevestigen van de infraroodpanelen aan de wand gebeurt vaak als bevestiging aan het plafond niet mogelijk is. U kunt ervoor kiezen om de panelen te voorzien van een decoratieve coating. Bijvoorbeeld een foto of een afbeelding van een schilderij.

Door uw panelen aan de wand te bevestigen geniet u van een minder rendement, dan wanneer u kiest voor bevestiging aan het plafond. Maar het rendement is altijd nog hoger dan bij traditionele centrale verwarming.

Totale verwarmingsoplossing2018-12-15T09:19:43+00:00

In combinatie met de verschillende niveaus van sturingsystemen bouwt u een intelligent en energie-efficiënt verwarmingsysteem. Uw woning kunt u prettig en comfortabel verwarmen, terwijl u slim met uw energieverbruik omgaat. Naast deze voordelen nemen de panelen ook nog eens weinig ruimte in en zien ze er mooi uit.

Wat dacht u van de esthetische voordelen:

 • Geen buizen of kanalen door uw huis.

 • Geen inblaas of radiatoren in het zicht.

Aanbrengen in bestaande bouw?2018-12-15T09:20:09+00:00

U heeft een bestaand huis waarin u een verwarmingsinstallatie wilt aanbrengen. Met de infrarood verwarmingspanelen is dit gemakkelijk te realiseren. U hoeft dan namelijk geen warmwaterleidingen of gasleidingen aan te leggen. Ook neemt de installatie weinig breekwerk en kosten met zich mee. Het enige wat deze panelen nodig hebben is een aansluiting op het elektriciteitsnet. Meer niet, want met de draadloze sturing kunt u het verwarmingspaneel bedienen. Al met al is dit verwarmingssysteem een heel efficiënte vervanging van uw oude verwarming bij renovatie.

Aanbrengen in nieuwbouw?2018-12-15T09:20:27+00:00

Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker opgeleverd zonder gasaansluiting. Dit is mogelijk doordat de eigen voorziening van elektriciteitsopwekking toeneemt en alle functies in huis met electriciteit mogelijk gemaakt kunnen worden.

De voordelen

 • Koken op inductie is veiliger en energiezuiniger.

 • Warmwater wordt steeds vaker gerealiseerd middels een boiler of nieuwe technieken zoals aardwarmte.

 • Verwarming kan worden gerealiseerd door middel van effectieve infrarood verwarmingspanelen.

Zijn infrarood panelen kostenbesparend?2018-12-15T09:20:58+00:00

Alle energie die uw woning nodig heeft kunt u uit het elektriciteitsnet halen. Dit betekent een kostenbesparing op de aanleg en onderhoud van de infrastructuur van gas of olie. De intelligente sturing van de infrarood panelen kunnen afgestemd worden op bijvoorbeeld buitentemperatuur en aanwezigheidsdetectie. Per kamer te regelen naar behoefte. En er kan zonneverwarming gemaakt worden dat het maximale gebruik wordt bereikt met minimaal verbruik.

Hoe de infrarood panelen bedienen?2018-12-15T09:21:47+00:00

U kunt uw infrarood verwarming op afstand met uw smartphone of gewoon thuis met het bedieningspaneel aansturen. Onze verwarmingssystemen worden uitgerust met een intelligente sturing, zodat u het maximale uit uw nieuwe verwarmingselementen kunt halen.

Kan een thermostaat worden aangesloten?2018-12-15T09:40:59+00:00

Op de infrarood verwarmingspanelen kunnen thermostaten worden aangesloten. Deze zijn te vergelijken met de thermostaat, zoals deze in traditionele centrale verwarming gebruikt wordt.

Thermostaat

De thermostaat zorgt ervoor dat de verwarmingspanelen exact voldoende warmte geven om uw woning, kantoor of praktijkruimte aangenaam warm te houden. De regelapparatuur is voorzien van intelligente software die ervoor zorgt dat het maximale resultaat uit een minimaal energiegebruik wordt gehaald.

Een andere temperatuur

Met deze thermostaten kunt u voor iedere ruimte een andere optimale temperatuur instellen. Ook is het mogelijk om per zone de temperatuur te laten verschillen, maar hiervoor dient u gebruik te maken van de intelligente sturingen die door ThermIQ ontwikkeld zijn.

Zijn er verschillende uitvoeringen?2018-12-15T09:22:36+00:00

De verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor standaard zwart of wit, een effen RAL kleur of een decoratieve coating.

Effen coating

De infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in alle mogelijke RAL kleuren. U kunt de kleur kiezen die het beste past bij uw interieur. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om geen coating aan te laten brengen. De verwarmingspanelen worden dan geleverd in zwart spiegelglas.

Decoratieve coating

Naast een effen coating is het ook mogelijk een decoratieve coating op de panelen aan te laten brengen. Vooral als u ervoor kiest om de panelen aan de wand te bevestigen, geeft een decoratieve coating een erg prettige uitstraling. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de afbeelding van een eigen foto, een logo of een bekend schilderij.

Go to Top